Новогодишњи концерт Београдске филхармоније и маестра Алана Бјелинског

Датум: 
10.11.2017.

Концерт ће се одржати 30. децембра у 20 часова у Српском народном позоришту, на сцени „Јован Ђорђевић“. Улазнице у продаји од 13. новембра на благајни Српског народног позоришта.
Онлајн резервације на: www.snp.org.rs

Обрадујте своје најмилије и поведите их на музичко путовање кроз хитове најчувенијих филмских остварења који ће се наћи те вечери на програму, а на које ће вас повести наш најбољи национални оркестар и маестро Алан Бјелински.

Диригент, пијаниста, композитор и аранжер Алан Бјелински нашу публику је освојио врхунским умећем и неодољивим шармом диригујући Београдском филхармонијом у децембру 2013, а потом и у фебруару наредне године, када је предводио Загребачку филхармонију на првом гостовању овог оркестра у Новом Саду. Рођен је 1964. године у Загребу, у породици истакнутих хрватских уметника. Након стицања дипломе на Музичкој академији у Загребу, у класи проф. Игора Гјадрова, као стипендиста Фонда „Ловро и Лиллy Матачић”, наставља усавршавање на чувеном Мозартеуму у Салцбургу.  У досадашњој каријери водио је најбоље оркестре из бивших југословенских република, сарађујући с угледним солистима из Хрватске и шире.  Алан Бјелински је дириговао чувеним хрватским хором „Иван Горан Ковачић“. Један је од оних ретких и свестраних уметника чији диригентски опус обухвата различите стилове, па је тако сарађивао с готово свим великим именима хрватске естраде, као што су Арсен Дедић, Габи Новак, Јосипа Лисац и Оливер Драгојевић, с којима је наступао у најугледнијим дворанама у Лондону, Њујорку и Сиднеју.  Компоновао је музику за бројне представе у различитим хрватским позориштима.  Добитник је награде хрватског глумишта за дириговање балетске представе Мачак у чизмама Бруна Бјелинског, у кореографији Љиљане Гвозденовић 2003, као и Златне арене за музику у филму Нека остане међу нама Рајка Грлића, 2010. године. Године 1990. основао је гудачки камерни оркестар Windstrings, с којим је током десет година деловања остварио више од 400 концерата у земљи и иностранству. Био је стални диригент Симфонијског оркестра ХРТ-а у период од 1991. до 1994, након чега делује као самосталан уметник.