Премијера представе „Шта даље“

Датум: 
10.11.2017.

Премијера ће се одржати 24. новембра у 17 часова у Великој сали Културног центра Новог Сада. Други термини представе ће бити и од 19 часова. Шта даље након средње школе? Да ли студирати, радити, паузирати, напустити земљу… Ова одлука је можда најтежа, а свакако је једна од најважнијих у животу сваке особе и управо због тога смо направили истраживање и позоришну представу о овој теми. Ко треба да одлучује, ми или наши родитељи, пријатељи, друштво, тестови за опредељење!? Можда највећи куриозитет пројекта јесте што настаје из радионица са средњошколцима. Дакле, о њиховим животима, недоумицама и проблемима смо се бавили са њима, разговарајући, импровизујући, свађајући се! Ово је поглед из њихове перспективе, њихова размишљања, страхови и осећања и зато је важно да се о томе говори. Средњошколци (Ана Милеташки/ Николина Попржен, Анђела Јованић/ Бојана Филиповић, Јелена Кнежић/ МаријаПанић, Игор Стојановић) су и главни протагонисти представе, уз појаву једног професионалног глумца (Бошко Петров), што пројекту даје занимљиву врсту аутентичности.
Режијски првенац потписује Сања Петров, београдска драмска уметница.
Жеља нам је да након сваког извођења представе задржимо публику и разговарамо са њима на тему припреме представе, одабира теме, њиховим утисцима и размишљањима о теми представе. Надамо се да ће професори, педагози и директори школа допринети својим присуством.
Додајмо да ће ова представа заокружити наш рад на великом образовном средњошколском пројекту „Театар поезије“ који се бави поетским градивом. Својеврсност овог позоришног серијала је многострука, понајпре јер се бави школском поезијом, њеном афирмацијом, опредељена по школским годинама, а затим и због специфичности наставака који је до сада био резервисан за филмске и серијске структуре програма базиране на приказивању путем екрана као медија! Поносимо се тиме да смо увели позоришни серијал у Србију као део образовно-уметничког позоришног програма. Представу је подржала Градска управа за спорт и омладину града Новог Сада, а партнер на пројекту је Културно-уметничко друштво „Светозар Марковић“.