ПРИЈЕМ ЗА УЧЕСНИКЕ 12. „НОВОСАДСКЕ ЛЕТЊЕ ЏЕЗ АКАДЕМИЈЕ“

Датум: 
27.06.2023.

У оквиру програма Културног центра Новог Сада и Музичке школе „Исидор Бајић“ и ове године одржава се „Летња џез академија“ која је настала, у сарадњи Града Новог Сада и братског Града Дортмунда. Тим поводом члан Градског већа за културу Далибор Рожић примио је полазнике „Летње џез академије“ у свечаној сали Градске куће.

-Град Нови Сад је изузетно поносан на сарадњу са Дортмундом, посебно када је реч  о овако значајним пројектима у области културе. „Летња џез академија“ полако постаје традиционална манифестација  на којој ће, као и  ранијих година,  млади музичари који желе да се усавршавају у извођењу џез музике имати прилику да учествују на бесплатним радионицама. Предавачи су им еминентни професори из Србије и Немачке, а након завршених радионица биће уприличен завршни концерт полазника. Осим што негује музичко стваралаштво и повезује младе из различитих земаља у стицању нових знања и искустава, овај догађај такође ствара трајне везе и незаборавна пријатељства- рекао је Далибор Рожић.

„Летњу џез академију“ Нови Сад – Дортмунд и ове године предводи саксофониста и предавач на Академији у Дортмунду Уве Плат, заједно са професорским тимом из Србије и иностранства и уредницом музичке редакције КЦНС Мином Кочић.

„Летња џез академија“ Нови Сад - Дортмунд  почела је 24. јуна и трајаће до 1. јула. У наредних седам дана више од 40 полазника  Академије приредиће за публику џем сешн 29. и 30. јуна од 20.45 часова у Клубу „Трибина младих“ и броду „Цепелин“, док ће завршни концерт бити одржан 1. јула, са почетком у 20.00 часова на броду „Цепелин“.