БРИЉАНТАН НАСТУП МЛАДИХ ТАЛЕНАТА

Датум: 
05.07.2021.

У прелепом и акустичном здању Свечане сале Градске куће у Новом Саду одржан је 4. јула у 20 часова Концерт добитника стипендије Фонда за унапређење вокалне уметности младих „Меланије Бугариновић и ћерке Мирјане Калиновић-Калин“ у Новом Саду за школску 2020/2021. годину.

Господин Далибор Рожић, члан Градског већа за културу Града Новог Сада, одржао је говор и том приликом поздравио публику у име Градоначелника Новог Сада. Господин Рожић је изразио задовољство што Град Нови Сад преко четири деценије подржава рад Фонда и талентоване младе уметнике који су добитници ове престижне стипендије. Такође, истакао је успешну сарадњу Фонда са Фондацијом “Нови Сад 2021 - Европска престоница културе” кроз пројекат “Корзо”, као и да ће се та сарадња наставити кроз друге пројекте на којима ће Фонд учествовати. На концерту су се представили овогодишњи стипендисти, ученици одсека соло певања Средње музичке школе „Исидор Бајић“ и студенти одсека за соло певање и одсека за клавир на Академији уметности у Новом Саду.

Концерт је био успешно изведен, јер су стипендисти заиста посвећено наступали са озбиљном дозом свесности о значају и прилици која им је указана кроз могућност, али и обавезу наступања пред новосадском публиком. На програму су била заступљена репрезентативна дела познатих светских композитора као што су Волфганг Амадеус Моцарт, Ђузепе Верди, Амилкаре Понкиели, Бенедето Марчело, Ђакомо Пучини, Петар Иљич Чајковски, Сергеј Васиљевич Рахмањинов, али и српских композитора Станислава Биничког и Милана Пребанде.