Делегација Града Уваров из Руске Федерације посетила Нови Сад

Датум: 
08.05.2018.

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић примио је делегацију Града Уваров из Руске Федерације која је у посети Србији поводом обележавања 9. маја, Дана победе над фашизмом у Другом светском рату.

На челу делегације био је градоначелник Града Уваров Владислав Денисов који се захвалио на срдачном гостопримству и изразио задовољство због учешћа њихове уметничке трупе на централној манифестацији ''Бесмртни Пук'' у Београду 9. маја.

Саговорници су истакли да постоји велики простор за сарадњу између два града, с обзиром на заједничку историју и пријатељске односе између Србије и Руске Федерације. Далибор Рожић представио је потенцијале Новог Сада, а посебно се осврнуо на пројекат од националног значаја ''Нови Сад 2021-Европска престоница културе'' и на важност међународне сарадње у области културе.

Према речима Владислава Денисова, Град Уваров такође негује интензиван културни живот и центар је значајних манифестација и фестивала. Званичници су исказали спремност да подстакну даљи развој и заједничке пројекте, и то не само у области културе, већ и у економији и пољопривреди.