Изложба „Панонски сан” Љиљане Калем

Датум: 
16.05.2019.

Са задовољством Вас позивамо, на самосталну изложбу Љиљане Калем, под називом "Панонски сан". Свечано отварање је у четвртак, 16. маја 2019. године у 19 часова у Галерији Ла Виста, Мите Ружића 2, Нови Сад. Изложбу ће отворити  академски вајар Ласло Силађи.
„Driftwoodart" је комбинована техника чији је основни материјал дрво, које под утицајем воде, сунца и времена, добија специфичну текстуру.Јединствен уметнички израз постиже се посебним техникама обраде и додавањем колорита, при чему дрифтwоодарт спаја - вајарство, архитектуру и сликарство.
У сталном тражењу нових идеја и форми, дрифтwоод арт Љиљане Калем (Лиларт) суптилно повезује природне материјале са сликом и скулптуром, користећи минималистички приступ. Снажан лични израз прожет емоцијом и убедљивим колоритом „оживљава" материјал на коме су уткани трагови прошлих времена, као што је панонска прошлост Војводине, одакле и назив изложбе - „Панонски сан".
„Панонски сан" нас води на ванвременско путовање проткано емоцијом и фестивалском атмосфером, на ком наилазимо на живописне приморске градове, усамљене светионике, китове који носе тврђаве, куће на „киблу" које плешу и још много авантура, заснованих на истинитим сновима.
О аутору:  
Љиљана Калем - ЛилАрт
Рођена је у Новом Саду 1972.год. У уметничке воде улази из жеље и потребе за стваралаштвом и талента да ствари сагледа у новом светлу. Узима учешће на многим ликовним конкурсима, као и на ликовним колонијама широм Европе. Остварује сарадњу са више познатих галерија у земљи и иностранству. Представља свој рад на сајмовима и фестивалима. Радови јој се налазе у многим збиркама на готово свим континентима.
Пратећи програм изложбе:
У суботу, 18.маја 2019. године од 16:00-24:00 часа
У оквиру Ноћи музеја, Љиљана Калем ће посетиоцима представити начин израде уметничких радова техником „driftwood-arta".
Добродошли!