ЛЕГАТ ЗА БУДУЋНОСТ

Датум: 
04.03.2024.

Фонд за унапређење вокалне уметности младих „Меланије Бугариновић и ћерке Мирјане Калиновић-Калин“ у Новом Саду

 

Легат за будућност

 

Пред многобројном публиком у Свечаној сали Градске куће у Новом Саду одржан је 29. фебруара у 20 часова Концерт добитника стипендије Фонда за унапређење вокалне уметности младих „Меланије Бугариновић и ћерке Мирјане Калиновић-Калин“ у Новом Саду за школску 2023/2024. годину. Захваљујући сарадњи Музеја Града Новог Сада и Фонда, из посебне збирке Музеја „Меморијал Меланије Бугариновић и ћерке Мирјане Калиновић-Калин“ изложено је неколико предмета, и то: стилска фотеља, декоративни сточић и свећњак, који су се стилски уклопили у амбијент простора у којем је концерт изведен.

На концерту су се представили овогодишњи стипендисти, ученици одсека соло певања Средње музичке школе „Исидор Бајић“ у класи професорке мр Марте Балаж и професорке др ум. Сенке Недељковић и студенти одсека за соло певање у класи професорке мр Љиљане Лишковић и професорке др Милице Стојадиновић и одсека за клавир професорке др ум. Биљане Горуновић, професорке мр Весне Миликић и професора др ум. Милана Миладиновића на Академији уметности у Новом Саду. Концерт је изведен са великим успехом, јер су стипендисти заиста посвећено наступали са озбиљном дозом свесности о значају и прилици која им је указана кроз могућност, али и обавезу наступања пред новосадском публиком.

На програму су била заступљена репрезентативна дела италијанских и француских композитора, као што су Ђовани Бонончини, Франческо Паоло Тости, Антонио Лоти, Гаетано Доницети, Ђоакино Росини, Жорж Бизе, Франсис Пуланк, али и домаћих композитора као што су Петар Крстић и Милоје Милојевић. Концерт је организован од стране Фонда и Градске управе за културу Града Новог Сада, а уз логистичку подршку Музичке омладине Новог Сада и Академије уметности Нови Сад.