ОБЕЛЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА РОЂЕЊА МИКЕ АНТИЋА

Датум: 
14.03.2024.

Поводом годишњице рођења песника, новинара, публицисте и филмског ствараоца Мирослава Мике Антића, а у оквиру манифестације „Антићеви дани'', делегација Града Новог Сада положила је цвеће на гроб новосадског великана. Делегацију су чинили Далибор Рожић, члан Градског већа за културу и Сунчица Марковић, помоћник директора Културног центра Новог Сада.

- Поезија Мике Антића је идентитетски уткана у биће Новог Сада, она је израз нас самих, наших снова и карактера.  Иако Мика већ 38 година није са нама, његова поезија наставља да живи и сваки пут се изнова ишчитава. Стваралашто овог свестраног уметника, особеног животног и стваралачког стила, боема и раскошног сањара и данас је занимљива и примамљива младим генерацијама и трајна је инспирација уметницима. Негујући „Антићеве дане“ сећамо се његовог лика и дела, те поетске чаролије једног вечитог младића који је својим уметничким радом оставио неизбрисив траг – рекао је Рожић.

Манифестацијa „Антићеви дани", коју је покренуо и организује Културни центар Града, почела је 11. марта, а одржава се до 18. марта на више локација у Новом Саду. Централни догађај ове манифестације се одржава 14. марта, на Микин рођендан, а програм је доступан на сајту Културног центра Новог Сада путем линка https://www.kcns.org.rs/vest/17-anticevi-dani-od-11-do-18-marta/ .