ПЕСМЕ ДЕКАМЕРОНА - НОВА РЕНЕСАНСА

Датум: 
28.09.2023.

У четвртак 28. септембра у 20 часова у Културној станици Свилара биће изведене "Песме Декамерона - нова ренесанса". Ово је јединствени музичко-плесни игроказ који комбинује нестандардни камерни секстет и модерни плесни дуо.
Инспирисан Бокачевим Декамероновим ликовима, овај игроказ истражује дубоке аспекте људске природе, истовремено приказујући човека као пожудног и грешног, али и добронамерног и наивног. Главна идеја песама Декамерона је оживети осећај истинске борбе између добра и зла у човеку који, пре сваког осећаја, жели да доживи радост. Уметници ће вас спровести кроз десет песама Декамерона и десет покретом испричаних прича.
Ови контрастни диптиси ће се смењивати, стварајући напетост између песме и игре, а ко доноси победу, сазнаћете у Културној станици Свилара. Музику је компоновао Ведран Феризовић, а режију потписује Маја Гргић, док ће плесни дуо чинити Александар Бошков и Сташа Кукић.
Ансамбл: Тодора Стојиновић, глас; Ведрана Феризовић,глас и гитара; Ксенија Башић, флаута; Марко Милетић, виолончело; Ервин Малина, контрабас и Дарко Карлечик, добош

Улаз је бесплатан.