ПОЧЕЛА МАНИФЕСТАЦИЈА „ДАНИ КУБЕ У НОВОМ САДУ“

Датум: 
21.12.2018.

Манифестација „Дани Кубе у Новом Саду“ почела је данас у Културном центру Новог Сада, отварањем изложбе слика „Сећање на Че Гевару“ ауторке Љубинке Шибе Фимић. Отварању манифестације присуствовали су помоћник градоначелника Новог Сада Иван Силер, амбасадор Републике Кубе у Србији Његова Екселенција господин Густаво Триста дел Тодо и директор Културног центра Новог Сада Бојан Панаотовић.

-Веома ми је драго што се први пут у Новом Саду одржава манифестација која нам на најлепши начин, посредством изложбе слика, филмова и предавања, представља културу Кубе. Ова манифестација указује на традиционално добре односе пријатељских земаља, Србије и Кубе, који се пре свега огледају на пољу културе. Позивам Новосађане да, до 28. децембра, посете Културни центар и уживају у неком од бројних програма манифестације - изјавио је Иван Силер.

„Дани кубанске културе“ биће одржани од 21. до 28. децембра у Културном центару Новог Сада. Поред изложбе слика „Сећање на Че Гевару“ Новосађани ће у оквиру манифестације имати прилику да присуствују предавању Хорхеа Гонсалеса и да погледају кубанске филмове „Сећања на неразвијеност“, „Хосе Марти: Око канаринца“, „Илегалци“, „Лепотица из Алхамбре“, „Станица Хавана“, „Играти са Марго“ и „Слободна Куба“ који ће бити приказани у Великој сали Културног центра, као део програма „Еуро-ин филм“ фестивала.