ПОЧЕЛЕ „НОВОСАДСКЕ ДЕЧИЈЕ ЗИМЗАРИЈЕ“

Датум: 
20.12.2019.

Девете „Новосадске дечије зимзарије“ отворене су у тржном центру „БИГ“, а трајаће до 14. јануара 2020. године. Свечаност су употпунили наступи дечијег хора "Чаробне фрулице", мали глумци из Дечијег културног центра Нови Сад, плесачице из студија "Stage" и "Студио 5", ''Zumba Fusion Kids'' и Капуеристи, а у наставку је уследио базар креативних радионица на коjeм су се представили сви учесници овогодишњег богатог програма.

- Празнична атмосфера у Новом Саду постаје комплетна тек када почну Зимзарије, и тако је то већ девету годину за редом. Подржали смо овај програм јер је забаван, подстицајан, едукативан, и много значи нашим млађим суграђанима и њиховим родитељима, па је самим тим важан за читаву заједницу. Креативно коришћење слободног времена је идеја водиља Дечијег културног центра Нови Сад који осмишљава и реализује бројне програме Зимзарија. Важно је да понудимо деци занимљиве активности које ће им пробудити машту, покренути их на деловање, јер то је потребно за њихово одрастање – нагласио је члан Градског већа за културу Далибор Рожић који је отворио манифестацију.

Како су најавили организатори, децу очекује 19 дана програмског шаренила осмишљеног под слоганом "Где се много тајни крије?” па ће бити уприличени перформанси, научне и језичке радионице, филмске пројекције, уметничке, музичке и спортске радионице, а најмлађи Новосађани посетиће музеје, галерије и др. Комплетн програм манифестације доступан је на сајту ДКЦНС http://www.dkcns.rs/wp-content/uploads/2019/12/ProgramZimzarije9.pdf

Манифестацију „Новосадске дечије зимзарије“ организује Дечији културни центар Нови Сад, уз подршку Управе за културу Града Новог Сада, Покрајинског секретаријата за образовање и тржног центра „БИГ“.