ПОЧЕЛИ 52. СУСРЕТИ ПРОФЕСИОНАЛНИХ ПОЗОРИШТА ЛУТАКА СРБИЈЕ

Датум: 
02.11.2021.

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић присуствоваo je, у Позоришту младих, свечаном отварању театарске манифестације „Сусрети професионалних позоришта лутака Србије“ која ће трајати до 6. новембра.

- Град Нови Сад ће увек настојати да подржава манифестације које својим квалитетом доприносе препознатљивости Новог Сада као Европске престонице културе. Једна од њих је свакако ова манифестација која традиционално окупља професионална луткарска позоришта из Србије. Најбољи луткари наше земље приближиће нам у наредним данима, кроз своја дела, надахњујућу моћ лутака. Уз мало маште, а коришћењем сенке и светла, уз занимљиве костиме и скулптуре, они ће нам представити уметност драматизације којом ће оживети бајке и басне пред публиком и зато позивам све Новосађане да дођу у Позориште младих да са својим малишанима уживају у овом јединственом уметничком изразу - рекао је Далибор Рожић и честитао организаторима тог значајног догађаја за луткарску сцену у Србији.

На сцени новосадског Позоришта младих, у првој недељи новембра, публика ће имати прилику да види девет представа - осам у такмичарском програму, и то из седам градова - Крагујевца, Ниша, Зрењанина, Суботице, Београда, Новог Сада и Бањалуке. Овогодишњи фестивал се одржава под слоганом „На крилима публике“, а поред представа, биће одржан и округли сто на тему будућности луткарства у региону.