У СТЕПАНОВИЋЕВУ ОТВОРЕНА НОВА КУЛТУРНА СТАНИЦА

Датум: 
13.09.2023.

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић присуствовао је свечаном отварању нове Културне станице „Степановићево“, у којој је уприличен концерт светског виртуоза на виолини Стефана Миленковића и камерног оркестра Камерата Нови Сад.

-На месту некадашњег Дома културе и новосадске Фабрике „Нива“ отворамо ново место за креативно изражавање и окупљање становника свих генерација - Културну станицу „Степановићево“. Укупна вредност изведених радова на реконструкцији овог објекта износила је близу 125 милиона динара са пдв-ом. Културна станица има 923m2, а читав објекат у оквиру којег се налазе Џудо клуб,  Ловачко друштво и Удружење пензионера, заузима 1743m2. Поред радова на реконструкцији, Град је опремио намештајем простор који користи Удружење пензионера – изјавио је градоначелник Ђурић.

Град Нови Сад наставља да јача инфраструктуру у култури и доприноси децентрализацији, а до сада је отворено десет Културних станица и у прилог томе говори податак да је Град ове године за мрежу културних станица издвојио 26 милиона динара: култура у Новом Саду ове године живи на две нове адресе, јер поред Степановићева, где је данас отвoрена једанаеста станицa по реду, Нови Сад од ове године има и Културну станицу у МКЦ „Петефи Шандор“,  на Телепу, додао је градоначелник Милан Ђурић.

Градоначелник Ђурић је истакао да после пет година, можемо да видимо да су културни садржаји укључени су у свакодневни живот свих делова града и градских четврти, те да су полазно место свих посетилаца који желе да се упознају са локалним начином живота, навикама, обичајима и аспирацијама, али и да га посебно радује то што је Културна станица „Степановићево“ већ донела културне садржаје који изазивају велико интересовање, као што је Студио класичног балета, али и број људи заинтересованих за вечерашњи концерт нашег истакнутог уметника Стефана Миленковића.

Поред улагања у простор Културне станице, Град Нови Сад је у МЗ „Степановићево“ ове године определио 294,9 милиона динара, а претходних година у периоду од 2012. до 2022. године инвестирано је 529,3 милиона динара, чиме се потврђује чињеница да Град ради на равномерном развоју свих његових делова.