„ЧВАРАК ФЕСТ“ 13. ПУТ У КАЋУ

Датум: 
06.11.2022.

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић свечано је у Каћу отворио међународну манифестацију "Чварак фест" која се ове године одржава по 13. пут, у организацији Удружења грађана "Кату", а традиционално уз подршку Града Новог Сада.

- Велико ми је задовољство што смо, као и прошле године, поново окупљени овде на традиционалној манифестацији коју негује ово приградско место, на понос свих Новосађана.  Један од највећих специјалитета српске кухиње надалеко је познат, па тако наш Кaћ пoсeћуjу људи из цeлe Србиje, али и из рeгиoнa. Ово је тринаеста по реду година како „Чварак фест“ промовише тај гастрономски специјалитет и надам се да ће традиција бити настављена и у будућности. Град Нови Сад ће увек стајати иза оваквих догађаја који негују и промовишу наше наслеђе, културу и трaдицију. Честитам Месној заједници који је и овај пут била на висини задатка и одлично организовала овај скуп. Свим такмичарима желим да покажу своје умеће у пуном сјају и нека победи најбољи - рекао је градоначелник Новог Сада Милан Ђурић.

Градоначелник је том приликом са организаторима прошетао кроз место на ком се одржава манифестација, разговарао са учесницима такмичења у припреми најукуснијих чварака, и присуствовао садржајном културно-уметничком програму, а догађај су, као и до сада, употпунили бројни излагачи који су представили своје производе. Ове године је пријављена 41 екипа за такмичење, од којих је неколико из региона, док је присутно око 80 излагача са домаћим производима из целе Србије.