НАСТУПОМ ПИЈАНИСТЕ ИВА ПОГОРЕЛИЋА И ВОЈВОЂАНСКИХ СИМФОНИЧАРА ПОЧЕО 43. НОМУС

Датум: 
19.10.2023.

Наступом Војвођанског симфонијског оркестра предвођеног маестром  Александром Марковићем и наступом легендарног пијанисте Ива Погорелића свечано је отворен 43. Међународни фестивал уметничке музике „Новосадске музичке свечаности – Номус 2023“. Прве вечери Номуса, публика је имала прилику да ужива у врхунској изведби дела Сергеја Рахмањинова и Модеста Петровича Мусоргског, а догађају је присуствовао члан Градског већа за културу Далибор Рожић.

- Ово издање Номуса под мотом „Наслеђе“ окупило је eминентне европске и светске музичаре, па се тако у сваком програму, на различитим нивоима могу препознати вредности националне и светске културне баштине. Пред нама су дани врхунске уметничке музике и захваљујући томе Нови Сад ће до 26. октобра бити место окупљања угледних уметника, ансамбала и музичких извођача из земље и света. Честитам Музичкој омладини Новог Сада на још једној одлично организованој манифестацији и на томе што су још једном показали да је наш град високо позициониран на културној и уметничкој мапи, управо захваљујући Номусу - рекао је Далибор Рожић.

Током девет дана овогодишњег Номуса, Нови Сад ће пожелети добродошлицу угледним ансамблима и солистима из наше земље, Холандије, Ирске, САД-а, Француске, Италије, Немачке, Хрватске, Словеније, Ирана и Северне Македоније. Номус ће понудити публици и богато оркестарско и профињено камерно музицирање, али и три другачија програма сценске и савремене „world“ музике. Програми ће се одвијати у Синагоги, Српском народном позоришту и Градској кући.
Детаљне информације о програму Номуса доступне су на линку https://www.muzickaomladina.org/nomus/