НОВОСАДСКО МУЗИЧКО ЛЕТО ОД 21. ЈУНА ДО 3. ЈУЛА

Датум: 
19.06.2023.

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић присуствовао је конференцији за новинаре поводом одржавања Новосадског музичког лета, које почиње на Светски дан музике – 21. јуна и први дан лета, концертом Војвођанског симфонијског оркестра и славног шпанског виртуоза на усној хармоници Антониа Серана, под диригентским вођством маестра Алана Бјелинског из Хрватске.

- Новосадско музичко лето је традиционална манифестација коју преко двадесет година организује Музичка омладина Новог Сада, настојећи и успевајући да приреди публици изузетно леп и атрактиван програм, на занимљивим локацијама у граду.  Радује нас чињеница што ће у  наредним данима у  Новом Саду музика бити у центру пажње и што ће публика имати прилику да доживи оно најбоље у уметничкој музици и у интересантним концертима мало другачијег карактера. Угостићемо солисте из Шпаније, Русије, Хрватске и Босне и Херцеговине који ће са нашим најбољим ансамблима извести незаборавне концерте. Град Нови Сад ће наставити да буде добар партнер организаторима и подржи њихове идеје, јер је реч о вредности која има општи карактер – рекао је Далибор Рожић.

У име организатора секретар Музичке омладине Новог Сада Милан Радуловић је истакао да се из године у годину Музичка омладина труди да уз квалитетан музички програм верној публици подари и неки нови простор за извођење концерта.

- Ранијих година смо радили у прелепом амбијенту врта Средњошколског женског дома у Николајевској улици, отворили смо врата Римокатоличкe Црквe светог Јураја у Петроварадину, а ове године, у ту сврху двориште „ОТП банке“ на Тргу слободе бр. 5, отвора своја врата за публику. На Новосадском музичком лету наше суграђане очекује укупно шест концерата, уметничке, етно, џез и поп музике. На програму ће бити изведена популарна дела Астора Пјацоле, Феликса Менделсона, Џорџа Гершвина и других славних аутора. Ове године биће организована и игранка, како би нас подсетила на време кад су оне биле популарне, и то уз музику једног од најславнијих бендова на свету свих времена, шведске групе „Аба“ коју знају и воле припадници свих генерација- нагласио је Милан Радуловић и додао да ће се већина програма одвијати у прелепом дворишту „ОТП банке“ у строгом центру града, а један концерт у Синагоги.

Конференцији су присуствовати директор региона „ОТП банке“ Тања Бошковић, шпански виртуоз на усној хармоници Антонио Серано, диригент Алан Бјелински и директор Војвођанског симфонијског оркестра Роман Бугар. Улазнице за све концерте су у продаји на билетарници Gigs Tix-a у Тржном центру „Париски магазин“ и то радним данима и суботом од 9.00 часова до 19.30, као и он-лине на линку: https://new.gigstix.com/koncerti/ , као и два сата пре почетка концерта на месту његовог одржавања.