II ФЕСТИВАЛ КАМЕРНЕ МУЗИКЕ "БЛИСКО" 2023.

Датум: 
30.09.2023.

Други Фестивал камерне музике „Блиско!“, иза ког стоји светски виртуоз на виолини, Стефан Миленковић, биће одржан у Новом Саду, од 30. септембра до 6. октобра. Улазнице у продаји на свим продајним местима Гигстикса.

У Градској концертној дворани током четири концертна дана публици ће се представити најпрепознатљивија имена камерне сцене, светске класе, међу којима су виолинисти Стефан Миленковић, Роберт Лакатош, Уна Станић и Софија Главичић, пијанисти Рита Кинка и Ђузепе Албанезе, виолончелисти Немања Станковић и Дмитриј Коузов, виолисти Јожеф Бисак и Гај Бен-Зиони и кларинетиста Огњен Поповић.

Врхунски музичари ће извести дела најзначајнијих композитора као што су G. F. Hendl, J. Hajdn, J. Brahms, J. Raf, Đ. K. Menoti, F. List, D. Šostakovič, A. Pert, R. Šuman.

„Блиско!“ је фестивал створен са идејом да окупи врхунске музичаре камерне сцене и у духу интимног и непосредног музичког стваралаштва, пружи публици несвакидашње музичког искуство у извођењу најлепших и најзахтевнијих дела класичног репертоара камерне музике.

Као један од најтраженијих солиста данашњице, Стефан Миленковић удружује снаге са својим колегама и тако започиње традицију фестивала камерне музике, у једној од најмодернијих концертних дворана у Европи.

Више о програму Фестивала можете видети овде: https://sala.rs/news/drugi-festival-blisko-u-novom-sadu-2/

Продаја карата: https://new.gigstix.com/event/blisko-hamburg-1861-novi-sad-30-septembar-...