UZ MAŽORETKE SVEČANO OTVORENA MANIFESTACIJA „DANI TIVTA U NOVOM SADU”

Датум: 
26.03.2024.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je zajedno sa članom Gradskog veća za kulturu Daliborom Rožićem i direktorom Kulturnog centra Bojanom Panaotovićem otvaranju manifestacije „Dani Tivta u Novom Sadu“ koja se održava od 22. do 24. marta. Pre zvaničnog otvaranja, bio je upriličen svečani defile mažoretki „Modesta“, članova GPD „Tivat“, KUD „Boka“ i „Maškarade“ koje su se kretale od Dunavskog parka, Zmaj Jovinom ulicom do Trga slobode i došle do Katoličke porte gde je nakon obraćanja zvaničnika, uz gastro ponudu ribe i vina, nastupila i klapa „Jadran“.

- Zaista se radujem „Danima Tivta u Novom Sadu“ koji su počeli juče i to radnim sastancima predstavnika novosadskih i tivatskih institucija u Privrednoj komori Vojvodine i potpisivanjem Sporazuma sa Kulturnim centrom, a danas se programom svečanog otvaranja, nastavlja nešto veseliji stil manifestacije, uz KUD „Boka” i mažoretkinje. Okupili smo se taman uoči dolaska proleća, najlepšeg godišnjeg doba, kako bi smo se družili u Novom Sadu, a nadam se da ćemo se uskoro, već s jeseni, videti i u Tivtu, gde je planirano da se održe i „Dani Novog Sada“ u tom gradu, kao uzvratna manifestacija - rekao je gradonačelnik.

Prisutnima se obratio i potpredsednik Opštine Tivat Andrija Petković koji je istakao da mu je veoma drago što se ova manifestacija uspešno realizuje.

- Grad Tivat je veliki prijatelj Grada Novog Sada, a to prijateljstvo je ozvaničeno prošle godine, kada je potpisan Sporazum o saradnji između dva grada, koji su sada pobratimi. Hvala na gostoprimstvu, koje ćemo se truditi da uzvratimo već ove godine – rekao je Petković i naglasio da Novosađane sutra uveče, u okviru ove manifestacije, očekuje i besplatan ulaz u Srpsko narodno pozorište gde će biti odigrana poklon predstava „Ćelava pevačica“ u izvedbi Centra za kulturu Tivat.