FESTIVAL KAMERNE MUZIKE „BLISKO!“ OD 30. SEPTEMBRA DO 6. OKTOBRA U NOVOM SADU

Datum: 
21.09.2023.

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić prisustvovao je konferenciji za novinare povodom održavanja 2. Festivala kamerne muzike „Blisko!“, koji će biti održan u Novom Sadu od 30. septembra do 6. oktobra.

-Grad Novi Sad je prepoznao značaj Festivala „Blisko!” podržavajući ideju inicijatora, našeg slavnog violiniste Stefana Milenkovića, o njegovom osnivanju i na opšte zadovoljstvo, biće održan po drugi put. Njegova ideja da okupi vrhunske muzičare kamerne scene u Gradskoj koncertnoj dvorani, jednoj od najmodernijih koncertnih dvorana u zemnji uspešno se realizuje i ove godine, s jasnim ciljem da preraste u tradiciju. Ovaj Festival je još jedan u nizu, zahvaljujući kojem Novi Sad postaje regionalni i evropski centar umetničke muzike. Siguran sam de će Novi Sad tokom trajanja Festivala biti mesto okupljanja ljubitelja kamerne muzike koji će uživati u bogatom programu svetskih imena muzičke scene i izvođenju dela  klasičnog repertoara- rekao je Dalibor Rožić.

Violinista Stefan Milenković je zahvalio Gradu Novom Sadu na snažnoj podršci pri organizaciji Festivala.

-Moja strast prema muzici, sceni i umetnosti je pokretač ovog Festivala i ovo je samo jedan aspekt gde mogu da živim svoju strast- naglasio  je Stefan Milenković.

Violinista Robert Lakatoš je rekao da organizacija Festivala, umetnici i program čine ovaj Festival svetskim.

Tokom četiri koncertna dana, u Gradskoj koncertnoj dvorani, publici će se predstaviti vrhunski muzičari među kojima su Stefan Milenković, Robert Lakatoš, Rita Kinka, Đuzepe Albaneze, Dmitrij Kuzov, Gaj Ben-Zioni i umetnici Jožef Bisak, Nemanja Stanković, Ognjen Popović, Una Stanić i Sofija Glavičić.

Ulaznice za Festival kamerne muzike „Blisko!“ su već u prodaji po promo ceni na svim prodajnim mestima Gigstix-a i onlajn na sajtu gigstix.com. Više informacija o Festivalu „Blisko!“ biće dostupno na sajtu sala.rs