OBELEŽENA GODIŠNJICA ROĐENJA MIKE ANTIĆA

Datum: 
15.03.2023.

Povodom godišnjice rođenja pesnika, novinara, publiciste i filmskog stvaraoca Miroslava Mike Antića, a u okviru manifestacije ''Antićevi dani'', delegacija Grada Novog Sada položila je cveće na grob novosadskog velikana i kod njegove biste u Dunavskom parku. Nju su činili član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić i pomoćnica direktora Kulturnog centra Grada Novog Sada Sunčica Marković.

- Novi Sad može da bude ponosan na velikane koji su ostavili svoj pečat u istoriji grada, a jedan od njih je Mika Antić. Grad Novi Sad nastoji da im na adekvatan način oda počast, pa radimo na tome da ''Antićeve dane'', manifestaciju posvećenu Miki Antiću, u budućnosti podignemo na još viši nivo. Njegova nematerijalna zaostavština, naročito njegov književni opus, ne samo da je i danas zanimljiva i primamljiva mladim generacijama, već je i trajna inspiracija umetnicima. Sećajući se njegovog lika i dela i želimo da doprinesemo trajanju te prepoznatljivosti, jer su vrednosti koje je Mika stvorio neprolazne – naglasio je Dalibor Rožić.

Manifestacija "Antićevi dani" održava se do 20. marta na više lokacija u Novom Sadu, a program je dostupan na sajtu Kulturnog centra Novog Sada.