Otvoren međunarodni horski festival inkluzivnog karaktera "Hearts in harmony 2017"

Datum: 
05.10.2017.

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić prisustvovao je otvaranju sedmog međunarodnog horskog festivala inkluzivnog karaktera ''Hearts in Harmony 2017'' čiji su organizatori Udruženje građana ''Vera Ljubav Nada'' uz podršku Škole za osnovno i srednje obrazovanje ''Milan Petrović'' i Grada Novog Sada.

Evropska horska asocijacija ''Europa Cantat'' promoviše inkluziju kao jednu od najznačajnijih evropskih vrednosti kroz svoju novu tendenciju ''Hearts in Harmony''. Reč je o evropskom projektu socijalne inkluzije tj. uključivanja marginalizovanih grupa i pojedinaca, naročito osoba sa invaliditetom u društvo.

- Festival ''Hearts in Harmony'' je još jedan važan dokaz da je naš grad s punim pravom poneo titulu Evropske prestonice kulture, jer osnovne vrednosti tog projekta živi već godinama.
Povezivanje ljudi, brisanje granica, prevazilaženje predrasuda, sinergija - sve su to važni činioci u kreiranju programa za poboljšanje društva što je naš, ali i univerzalni cilj. Ovaj Festival na najlepši način pokazuje lepotu i vrednost ujedinjenog delovanja i bavi se inkluzijom u suštinskom smislu – istakao je Dalibor Rožić.

Svečano otvaranje počelo je izložbom radova ikona iz kreativne radionice dece sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom Udruženja građana ''Vera ljubav nada'', a program se nastavio koncertom dobrodošlice ''Muzika nas sve spaja''. Nastupili su učenici muzičkih škola – deca sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom, horovi, vokalne grupe i drugi muzičari.