PESME DEKAMERONA - NOVA RENESANSA

Datum: 
28.09.2023.

U četvrtak 28. septembra u 20 časova u Kulturnoj stanici Svilara biće izvedene "Pesme Dekamerona - nova renesansa". Ovo je jedinstveni muzičko-plesni igrokaz koji kombinuje nestandardni kamerni sekstet i moderni plesni duo.
Inspirisan Bokačevim Dekameronovim likovima, ovaj igrokaz istražuje duboke aspekte ljudske prirode, istovremeno prikazujući čoveka kao požudnog i grešnog, ali i dobronamernog i naivnog. Glavna ideja pesama Dekamerona je oživeti osećaj istinske borbe između dobra i zla u čoveku koji, pre svakog osećaja, želi da doživi radost. Umetnici će vas sprovesti kroz deset pesama Dekamerona i deset pokretom ispričanih priča.
Ovi kontrastni diptisi će se smenjivati, stvarajući napetost između pesme i igre, a ko donosi pobedu, saznaćete u Kulturnoj stanici Svilara. Muziku je komponovao Vedran Ferizović, a režiju potpisuje Maja Grgić, dok će plesni duo činiti Aleksandar Boškov i Staša Kukić.
Ansambl: Todora Stojinović, glas; Vedrana Ferizović,glas i gitara; Ksenija Bašić, flauta; Marko Miletić, violončelo; Ervin Malina, kontrabas i Darko Karlečik, doboš

Ulaz je besplatan.