ОТВАРАЊЕ МЕЂУНАРОДНЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ ''ДВА ЛИЦА ЈЕДНОГ ПРОЗОРА''

Датум: 
27.05.2022.

Отварање међународне манифестације ''Два лица једног прозора'', коју организује Друштво ликовних педагога Војводине, уприличено је у Новосадском дечијем културном центру. Манифестација подразумева изложбу дечијих радова, као и стручни скуп, а ове године гостују и предавачи из Словеније. Како је рекао предесник Друштва ликовних педагога Војводине мр Драган Карлаварис у фокусу је наставник, и манифестација награђује наставнике за колекције дечијих радова. Отварању је присуствовала и в.д. начелника Градске управе за културу Зорица Шијак.

- Када је Новосадски дечији културни центар осниван, идеја Града је била да, осим што ће помоћи пројекте финансирањем путем конкурса, подстакне сарадњу и повезивање установа културе и невладиног сектора. Ова манифестација је пример добре праксе, дечији радови који су изложени су феноменални и уверена сам да ће наставницима ликовног много значити и стручно усaвршавње које је програмом предвиђено – рекла је Зорица Шијак.

Друштво ликовних педагога Војводине основано је 1954. године, а одмах потом, Друштво је формирало Центар за ликовно васпитање деце и омладине Војводине. Ову манифестацију организују једном годишње од 2011. године и увек је међународног карактера. Председник Друштва мр Драган Карлаварис захвалио се Граду на финансијској подршци и на томе што је оснивањем Новосадског дечијег културног центра обезбедио простор за рад и излагање многим организацијама из области културе.

- Наш Центар за ликовно васпитање деце и омладине Војводине има највећу и најстарију колекцију дечијих радова у Средњој Европи и на Балкану, који датирају од 1954. године - нагласио је мр Драган Карлаварис.