ПОЧЕЛЕ ОСМЕ „НОВОСАДСКЕ ДЕЧИЈЕ БИГ ЗИМЗАРИЈЕ“

Датум: 
21.12.2018.

Помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић присуствовао је отварању 8. „Новосадских дечијих БИГ зимзарија“ које ће трајати до 11 . јануара 2019. године. Отварање манифестације обележили су наступи виолинисткиње Лане Зорјан, чланова плесног студија „Партизан 2“, малих глумаца и дечијих хорова „Чаробне фрулице“ и „Звончић “, као и базар креативних радионица на коме су се представили сви учесници овогодишњег програма. Амбасадорка манифестације је виолинисткиња Лана Зорјан, ученица Основне музичке школе „Исидор Бајић“ која је до сада освојила шеснаест првих награда на републичким и четрнаест на међународним такмичењима.

-Овогодишње издање „Зимзарија“ је идеална прилика за сву децу, да зимски распуст проведу на најлепши могући начин, кроз игру, дружење и учешће у бројним креативним радионицама. Овим путем бих изразио захвалност пре свега организаторима, Дечијем културном центру града, а затим и свима који су ову манифестацију подржали и учинили да она из године у годину буде све садржајнија. Кроз бројне програме које нуди деци, она се упознају и са значајним уметничким делима, старим занатима, језицима и културама других народа, а такође и са нашим богатим културним наслеђем- рекао је Александар Петровић.

Манифестацију ''Новосадске дечије БИГ зимзарије'' организује Дечији културни центар Нови Сад, уз подршку Управе за културу Града Новог Сада, Покрајинског секретаријата за образовање и тржног центра „БИГ“. Више од 100 бесплатних креативно-едукативних програма за децу, током зимског распуста, биће реализовано на преко 20 локација у граду. Идеја манифестације је да оспособи децу предшколског и школског узраста за креативно осмишљавање њиховог слободног времена.

Дeци нижих рaзрeдa oснoвних шкoлa у Нoвoм Сaду подељено је 12 000 примeрaкa књижицe сa комплетним програмом манифестације, а програм је доступан и на званичном сајту Дечијег културног центра Нови Сад www.dkcns.rs