POČELE OSME „NOVOSADSKE DEČIJE BIG ZIMZARIJE“

Datum: 
21.12.2018.

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović prisustvovao je otvaranju 8. „Novosadskih dečijih BIG zimzarija“ koje će trajati do 11 . januara 2019. godine. Otvaranje manifestacije obeležili su nastupi violinistkinje Lane Zorjan, članova plesnog studija „Partizan 2“, malih glumaca i dečijih horova „Čarobne frulice“ i „Zvončić “, kao i bazar kreativnih radionica na kome su se predstavili svi učesnici ovogodišnjeg programa. Ambasadorka manifestacije je violinistkinja Lana Zorjan, učenica Osnovne muzičke škole „Isidor Bajić“ koja je do sada osvojila šesnaest prvih nagrada na republičkim i četrnaest na međunarodnim takmičenjima.

-Ovogodišnje izdanje „Zimzarija“ je idealna prilika za svu decu, da zimski raspust provedu na najlepši mogući način, kroz igru, druženje i učešće u brojnim kreativnim radionicama. Ovim putem bih izrazio zahvalnost pre svega organizatorima, Dečijem kulturnom centru grada, a zatim i svima koji su ovu manifestaciju podržali i učinili da ona iz godine u godinu bude sve sadržajnija. Kroz brojne programe koje nudi deci, ona se upoznaju i sa značajnim umetničkim delima, starim zanatima, jezicima i kulturama drugih naroda, a takođe i sa našim bogatim kulturnim nasleđem- rekao je Aleksandar Petrović.

Manifestaciju ''Novosadske dečije BIG zimzarije'' organizuje Dečiji kulturni centar Novi Sad, uz podršku Uprave za kulturu Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i tržnog centra „BIG“. Više od 100 besplatnih kreativno-edukativnih programa za decu, tokom zimskog raspusta, biće realizovano na preko 20 lokacija u gradu. Ideja manifestacije je da osposobi decu predškolskog i školskog uzrasta za kreativno osmišlјavanje njihovog slobodnog vremena.

Deci nižih razreda osnovnih škola u Novom Sadu podelјeno je 12 000 primeraka knjižice sa kompletnim programom manifestacije, a program je dostupan i na zvaničnom sajtu Dečijeg kulturnog centra Novi Sad www.dkcns.rs