Vesti

Datum:
14.12.2020.

Povodom obeležavanja 140 godina od objavlјivanja prvog broja Zmajevog časopisa ''Neven'', Novosadski dečiji kulturni centar priredio je specijalno izdanje časopisa na 48 stranica, kao i izložbu naslovnih strana prvih brojeva časopisa ''Neven'' u galeriji Centra. Izložbu i promociju prvog broja listova za decu "Neven" i "Mali Neven" posetio je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

- Grad je preuzeo osnivačka prava nad izdavanjem...

Datum:
04.12.2020.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je Maticu srpsku i tom prilikom razgovarao sa predsednikom te najstarije srpske književne, kulturne i naučne institucije prof. dr Draganom Stanićem o akutuelnim projektima i nastavku saradnje.

- Vreme u kojem živimo je puno izazova i aktuelna situacija je teška, ali s druge strane ne možemo da zanemarimo i neke druge aspekte života i delovanja, pre svega najznačajnih ustanova i institucija...

Datum:
27.11.2020.

Nakon što su mediji u regionu objavili vest da usled krize izazvane pandemijom Egzit festival razmatra selidbu iz Srbije, danas je u Novom Sadu održan sastanak gradonačelnika Miloša Vučevića sa predstavnicima Egzit tima. Na sastanku je gradonačelnik upoznat sa veoma teškom situacijom u kojoj se našla celukupna muzička i manifestaciona privreda u Srbiji i svetu, kao i o praksi evropskih zemalјa u vezi sa podrškom svojim najugroženijim...

Datum:
27.11.2020.

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić zajedno je sa potpredsednicom Vlade Republike Srbije i ministarkom kulture i informisanja Majom Gojković obišao nekoliko objekata na Petrovaradinskoj tvrđavi i ulice podgrađa. U prisustvu direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada Siniše Jokića oni su razgovarali o trenutnom stanju tvrđave i planovima za njenu obnovu.

- Grad Novi Sad preko Zavoda za zaštitu spomenika...

Pages