Vesti

Datum:
23.07.2021.

Gradska uprava za kulturu poziva sve aktere u kulturi Grada Novog Sada da 26. jula 2021. godine u 11,00 časova prisustvuju jedanaestom Forumu za kulturu, koji će se održati  u Velikoj sali Skupštine Grada Novog Sada, Žarka Zrenjanina broj 2, Novi Sad.

Dnevni red:
1.    Uticaj pandemije Kovid 19 na resor kulture u Novom Sadu, 
2.    Razno

Forum za kulturu će se...

Datum:
16.07.2021.

Gradska uprava za kulturu Novog Sada, zajedno sa Ministarstvom kulture i informisanja Republike Srbije, prepoznala je značaj organizovanja izložbe „Poklon-zbirka Graovac.  Radmila i Nikola“ koju je podržala u nameri da se što više Novosađana i svih lјubitelјa umetnosti upozna sa stvaralaštvom to dvoje umetnika. Tim povodom, na otvaranju izložbe obratio se član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

- Zajedno čuvamo od zaborava tragove...

Datum:
05.07.2021.

Deveto izdanje manifestacije ''Pod krošnjama na Štrandu'' koje organizuju Heror Media Pont, Gradska biblioteka u Novom Sadu i Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija, otvoreno je u Biblioteci na Štrandu. Tokom leta biće organizovane radionice jezika manjinskih zajednica i znakovnog jezika namenjene deci od 5 do 12 godina, svakog radnog dana od 19 do 20 časova u Biblioteci na Štrandu, a subota je rezervisana za kviz provere znanja...

Datum:
05.07.2021.

U prelepom i akustičnom zdanju Svečane sale Gradske kuće u Novom Sadu održan je 4. jula u 20 časova Koncert dobitnika stipendije Fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih „Melanije Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović-Kalin“ u Novom Sadu za školsku 2020/2021. godinu.

Gospodin Dalibor Rožić, član Gradskog veća za kulturu Grada Novog Sada, održao je govor i tom prilikom pozdravio publiku u ime Gradonačelnika Novog...

Datum:
24.06.2021.

Кoncertom evropske muzike Aleksandar Dujin orkestra, na platou ispred Galerije Matice srpske počelo je deseto jubilarno izdanje manifestacije ''Leto na trgu galerija''. Spomen zbirka Pavla Beljanskog, Galerija Matice srpske i poklon zbirka Rajka Mamuzića najrazličitijim programima i svojim kolekcijama učiniće Trg galerija umetničkim sedištem Novog Sada, od 24. juna do 26. avgusta.

- Zaista je zadovoljstvo što se, uprkos veoma izazovnom...

Pages