АНА БРНАБИЋ И МИЛОШ ВУЧЕВИЋ ПОХВАЛИЛИ ТИМ "EXIT" ФЕСТИВАЛА

Датум: 
02.02.2018.

На пријему организованом у Влади Републике Србије, председница Владе Републике Србије Ана Брнабић заједно је са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем разговарала са члановима тима који организују најбољи фестивал у Европи, а то је „EXIT“ који се и званично у јануару текуће године овенчао титулом најуспешнијег на старом континенту.

Наиме, на додели Европских фестивалских награда у Холандији „EXIT“ је победио у главној категорији у конкуренцији са 350 фестивала из више од 35 земаља, уз преко милион гласова публике и мишљење стручног жирија.

Премијерка и градоначелник су им том приликом честитали на престижној награди и изразили наду да ће бренд Фестивала наставити да се шири на светској мапи и да јача из године у годину. Они су нагласили да ће „EXIT“ увек имати подршку, како локалне самоуправе, тако и државе. Председница Владе Ана Брнабић је рекла да је тај фестивал веома значајан за привреду и имиџ земље, као и за развијање међународних односа, док се градоначелник осврнуо на немерљиву важност одржавања фестивала за промоцију Града Новог Сада која континуирано траје скоро две деценије. Такође, делегација „EXIT“-а је представила председници Владе идеју реконструкције новосадске „Кинеске четврти“ у „Креативни дистрикт“, што представља један од пројеката шире иницијативе „Нови Сад – Европска престоница културе 2021“.

Поред председника УО Фестивала Ивана Петровићa, присутан је био и оснивач „EXIT“ фестивала Душан Ковачевић који се захвалио на пријему и рекао да му је част што тај музички фестивал промовише, не само Град Нови Сад и Републику Србију. Ковачевић је напоменуо да „ЕXIТ“ на најбољи могући начин, зближавањем региона, Европе и света, првенствено зближава младе свих нација који шире мрежу пријатељства и тиме осигуравају стабилније и мирније сутра за регион. Он је истакао да је у питању велики успех што је након само четири године „EXIT“ поново освојио најважнију фестивалску награду на свету и да предстоји реализација још већих планова у будућности.