Велики плесни спектакл - Плесна академија из Пекинга у СНП-у

Датум: 
10.01.2018.

На сцени "Јован Ђорђевић" у СНП-у, 18. јануара у 20 часова, велики спектакл - гостовање Плесне академије из Пекинга са кинеским класичним плесом „Фен мо“!

Више од 30 учесника ове установе, која је једна од најпрестижнијих плесних школа у свету, у живописним сценама приказаће живот покретима кроз јединствену форму естетике кинеског сликарства.

„Фен мо“ у потпуности користи традиционалне елементе, као што су „дах“, „штуле“, „коса“, „рукави“, „мач“, „лепеза“, „сунцобран“ и „сукња“, да би пренео осећања попут „привржености“, „изузетности“, „заљубљености“, „жаљења“, „туге“, „опуштености“ и „љубави“ у кинеском духовном свету, а која су саставни део историјског и културног памћења и преношења класичног кинеског духа на нове генерације.

Плес је инспирисан изреком: „Ако сликар може дочарати пет боја само коришћењем мастила, сматрамо да је ухватио суштину. Али, уколико је сликарев ум усмерен на тих пет боја, суштина ће му измаћи.“

Плесна академија у Пекингу, основана 1954. године, представља ексклузивну институцију високог образовања у области плеса у Кини.

Гостовање се реализује у сарадњи са Министарством културе Народне Републике Кине, амбасадом НР Кине у Србији, Министарством културе и информисања Републике Србије, Народним позориштем у Београду и Српским народним позориште.

Улазнице су у продаји, а важе сви попусти (50% за пензионере и студенте, 20% за организоване посете).