Дечија недеља 2018. под слоганом: "Моје је право да живим срећно и здраво"

Датум: 
01.10.2018.

Културни центар “Руменка” поводом Дечије недеље која се ове године обележава од 01.10.-07.10.2018. под слоганом: ” Моје је право да живим срећно и здраво- за одрастање без насиља” организује форум театар са интерактивном радионицом ненасилне комуникације коју изводи дечије позориште “Театрило” .

 

Радионица је намењена првенствено деци, узраста од 1-4 разреда основне школе, са циљем да се открије како деца доживљавају насиље и како их едуковати у циљу заштите . Деца ће кроз радионице са глумцима имати прилику да се забаве, друже али и да овладају вештинама ненасилне комуникације која је предуслов срећнијег и радоснијег одрастања. Поред најмлађих радионице и форум-театар су намењени учитељима, наставницима, родитељима и свима који учествују у васпитно-образовном раду. Позивамо Вас да активно увествујете у едукативној радионици и да деци на што занимљивији начин прикажемо како да препознају, спрече и правовремено реагују на насиље.

 

Време 01.10.2018. у 14:30-16:00 Место Руменка, Просторије продуженог боравка Основне школе ”Свети Сава” Садржај Културни центар “Руменка” као установа културе Дечију недељу 2018. под слоганом: ” Моје је право да живим срећно и здраво” жели да обележи кроз синергију тетарске уметности и афирмативног васпитно-образованог рада. У вези са тим у сарадњи са Основном школом ”Свети Сава” и дечијим позориштем ”Театрило” организоваће се интерактивна форум-представа, а одмах за њом и радионице ненасилне комуникације у којима ће поред глумаца учествовати учитељи и велики број деце. Циљеви поменутих активности јесу: 1. Скретање пажње најшире јавности на права и потребе деце 2. Активно учествовање деце у доношењу одлука и избора 3. Кроз уметнички аспект приступу обради теме повећава се перцепција и постиже већи ефекат Основни мото поменутих активности је – моје је право да живим срећно и здраво, за одрастање без насиља.