Завршница манифестације "Распустилиште"

Датум: 
09.01.2018.

Помоћница градоначелника Новог Сада Љиљана Коковић је заједно са чланом Градског већа за културу Далибором Рожићем присуствовала завршној манифестацији културе и образовања деце „34. Распустилиште“ која је трајала три недеље, а у оквиру које су реализовани бројни едукативни програми и радионице, из различитих културно-уметничких области, који су били бесплатни за сву децу.

-Град Нови Сад ће наставити да подржава овакве и сличне манифестације чији је циљ образовање деце. Изузетно је важно да деци обезбедимо добре услове за одрастање  и учење кроз игру. Трудимо се да подржимо праве програме који омогућавају деци да се креативно изразе, да се друже и науче нешто ново и да време распуста испуне активним садржајима кроз бројне програме ваннаставног образовања- рекла је Љиљана Коковић.

Организатор и координатор манифестације Александра Лукић је рекла да је током распуста малишанима Новог Сада уприличено преко стотину различитих садражаја из свих области културе и уметности.

-Представљене су и одржане многе уметничке, филмске и музичке радионице. Дружили смо се са глумцима и многим људима из света науке. Одиграно је неколико позоришних представа,  гостовали су нам глумци из Земуна и Крушеваца, а сви ови програми намењени су  узрасту од четири до 14 година. Завршница манифестације је прилика да се кроз својеврсан програм покаже шта су све најмлађи Новосађани научили, уз незаобилазну помоћ високообразованих младих људи, добро обучених за рад са децом, као и волонтера- рекла је Александра Лукић.