Изложба слика Драгане Маравић

Датум: 
18.05.2018.

Изложба слика Драгане Маравић биће отворена у понедељак, 21. маја у дворцу Еђшег Културног центра Новог Сада (Антона Чехова 4) у 18 часова. Изложба ће бити отворена до 27. маја.

Одмах након веома успешне самосталне изложбе у Кући Ђуре Јакшића у Београду, ова београдска уметница ће новосадским љубитељима ликовне уметности представити своја дела у дворцу Еђшег. Уља на платну су настала у периоду између 2015. и 2018. године.

Ликовни критичар Дејан Ђорић је између осталог записао:

„Драгана Маравић никада не заборавља на човека, животињу и свет око себе, мада је не занимају реализам и буквално преношење стварности. Бића и поетски схваћен свет у основама су њене пријатељске и хумане визије уметности. У томе је њен интимизам, начело срођења а не одрођења од реалности, које су тако продубљено истакли сликари племените материје, попут Недељка Гвозденовића, Љубице Цуце Сокић и Светозара Самуровића. Њима супротни су мајстори великих замисли, „монументалисти”, у распону од Петра Лубарде до Петра Омчикуса, сликари који не настоје да се допадну, већ траже истину па и нешто даље, иза ње. Драгана Маравић баштини искуства обе те школе српског модернизма, које могу да се сусретну на висок естетски начин у стваралаштву једног уметника, довољно је сетити се Предрага Пеђе Милосављевића или Лазара Возаревића.“