ИЗЛОЖБА СЛИКА “ФАНТАЗИЈА О СЛОБОДИ”

Датум: 
07.03.2022.

Од понедељка 7. марта од 19 часова у Галерији СУЛУВ, публика ће моћи да погледа изложбу слика „Фантазија о слободи” Дејана Крстића у организацији Савеза удружења ликовних уметника Војводине. Изложба ће бити отворена до 18. марта 2022. године.

Серија радова „Фантазија о слободи“ је резултат истраживања процеса формирања идентитета, појма слободе и њеног значаја за појединца. Са овим методом користи се вођена фантазија као пара-метод позната по коришћењу несвесног, са циљем промене понашања и осећања.

Дејан Крстић (1994, Лозница), дипломирао је сликарство на Академији уметности у Новом Саду, на ликовном департману, 2017. године. Мастер студије је такође завршио на Академији уметности у Новом Саду, катедра за цртање, под менторством проф. Вишње Петровић 2019. године. До сада је организовао једанаест самосталних изложби по конкурсу и учествовао на више колективних представљања у земљи и иностранству. Учесник је више домаћих и међународних пројеката од којих се издваја селекција за учешће на мастеркласу Марине Абрамовић одржаног у Београду, 2019. године, као и учешће на Јелса Арт Бијеналу (ЈАБ) 2021. године, у Хрватској. Од 2020. године активан је члан Савеза удружења ликовних уметника Војводине (СУЛУВ). Радове најчешће реализује комбинацијом традиционалних ликовних техника и мултимедијаних форми.

https://suluv.org