ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА ВЕСЛИЈА ЧАНЕЛА "ПОРТРЕТИ СРБИЈЕ: НАДА ЗА БУДУЋНОСТ"

Датум: 
22.03.2022.
У уторак, 22. марта у 19 часова биће одржана изложба фотографија Веслија Чанела "Портрети Србије: Нада за будућност" у Музеју савремене уметности Војводине (Дунавска 37).  
 
„Портрети Србије: Нада за будућност“ је изложба уметничке фотографије Американца Веслија Чанела која приказује Србију кроз слике и приче њених људи. На њој ће бити изложено 116 фотографија на којима су приказани људи из 29 градова Србије и два града дијаспоре. Изложба је резултат двогодишњег рада током којег  је г. Чанел путовао Србијом, фотографисао и разговарао са људима различитих интересовања, занимања и година. Кроз 116 портрета лекара, возача, правника, предузетника, уметника, пољопривредника, ловаца, архитеката, стоматолога, предавача, пензионера, и многих других, г. Чанел приказује наде и очекивања народа Србије за будућност своје земље. 
 
Весли Чанел се бави фотографијом скоро 20 година. Инспирацију налази како у свом студију у Атланти, тако и на удаљеним местима широм Европе и Америке. Својим фотографијама приказује свакодневну, природну лепоту која се некада чини запостављеном у данашњем ужурбаном животу. Међу његовим великим бројем индивидуалних, традиционалних а опет савремених уметничких радова који прослављају лепоту људског тела, посебно се истичу Људско платно (Human Canvas), Круг (Circle), и Кутија (Box). Његови радови које је остварио у Србији су: “Србија, балканска лепотица: из перспективе једног Американца” и “Портрети Србије: Нада за будућност”. Добитник је многих награда међу којима су Los Angeles International Photography Award за колекцију фотографија Human Canvas и Tokyo International Award за Circle.