КОНКУРС – Резиденција Исмет Атић

Датум: 
31.08.2019.
„Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ и фондација „EXIT“ у оквиру резиденцијалног програма у знак сећања на културног посленика Исмета Атића који је значајно утицао на културну сцену Новог Сада, а у сарадњи са организацијама „AIR Wro“ и „Firlej“ из Вроцлава у Пољској објављују
 
ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА КОНКУРСУ
 
за селекцију културних менаџера и продуцената којима ће на овај начин бити пружена прилика да бораве и стекну искуство у реализацији конкретних пројеката у Вроцлаву (Пољска) у периоду од 14. до 28. октобра.
 
Више информација о пројектима у Вроцлаву овде.
 
Конкурс је отворен до 31. августа у поноћ.
 
Тражени профил кандидата подразумева следеће:
• да буде пунолетни држављанин Републике Србије;
• да је његово пребивалиште на територији града Новог Сада;
• да не прелази старосну границу од 40 година;
• да поседује минимално искуство у продукцији музичких догађаја или претходно знање о продукцији (предност ће имати студенти продукције);
• да адекватно познаје енглески језик;
• да буде креативан, комуникативан и наклоњен сарадњи у тиму.
 
Документација потребна за конкурс:
• кратка биографија на енглеском језику која не прелази четири стране и у којој су наведени претходно образовање или искуство у овој области;
• мотивационо писмо у којем се образлажу разлози за путовање, а које не прелази 500 речи. Писмо треба да представи идеје које би кандидати у свом даљем раду желели да реализују, сегмент продукције који их највише занима и томе слично. Такође, кандидати треба да наведу колико су упознати са радом и делом господина Атића и за који од његових многобројних пројеката сматрају да је оставио највећи траг у културном животу Новог Сада и зашто.
 
Документација се шаље на: plantsair@ns2021.rs са назнаком „Резиденција Исмет Атић“.
Резиденција се реализује у знак сећања на Исмета Атића, једног од оснивача Културно-информативног центра ,,Младост“ у Футогу и дугогодишњег председника Савеза аматера Новог Сада. Пуних четрдесет година радио је у области културе и уметности у Новом Саду и учествовао у организацији преко три хиљаде програма из свих области културе и уметности.
 
Исмет Атић (1950-2017), добитник Октобарске награде Града Новог Сада за 2015. годину. Родоначелник, идејни творац, продуцент, редитељ и главни организатор бројних манифестација, од протоколарних до дечјих фестивала, као и програма који су иницирали идеју да Нови Сад добије престижну титулу Европске престонице културе. Визионар и човек који је несебично давао себе за добро у нашем граду.
 
Вроцлав, као једна од европских престоница културе из 2016. године, настоји да настави са активностима које су производ великих постигнућа из времена титуле, те да афирмише богато културно наслеђе града. Са тим у вези, програм „Air Wro“ намењен је представницима креативних и академских кругова из области савремене уметности са циљем размене знања и искуства на интернационалном нивоу. Програм ,,Air Wro“ на овај начин промовише значај локалних, неафирмисаних уметника, не само у оквиру граница Пољске, већ и оних из иностранства, који су одабрали Вроцлав за окриље свог стручног развоја. Центар за уметничке делатности ,Firlej“ промовише пољску музику и покреће трендове кроз организацију и развој интернационалних и локалних музичких пројеката. Изабрани на конкурсу асистираће у продукцији неког од догађаја у оквиру догађаја „Futurum“, упознаће се са локалним уметничким круговима и различитим организацијама и институцијама.
Комисија ће о резултатима конкурса одлучити до 15. септембра.