Конференција “Градимо културу волонтирања”

Датум: 
08.12.2017.

Позивамо вас на Конференцију “Градимо културу волонтирања”, која ће бити одржана 08.12.2017. у  Скупштини АП Војводине (Бановински пролаз бб), од 11:00 часова.

Конференција се реализује у склопу заједничког пројекта који спроводе Фондација Нови Сад 2021 ЕПК и Омладинска престоница Европе ОПЕНС2019 под називом „Новосадски волонтерски сервис“. Приликом организовања волонтерског програма у оквиру престоница дошло се до закључка да Новом Саду недостаје јединствени, уређени и препознатљиви волонтерски сервис који би служио свим грађанима и након што истекну обе титуле. Две престонице су одлучиле да заједничким снагама изграде Новосадски волонтерски сервис ослањајући се на досадашњу праксу не само у Новом Саду већ и Србији, региону и Европи.

Након организације пет округлих столова са преко 100 учесника и више од 50 организација и институција који су учествовали у анализи модела овог сервиса, организујемо конференцију са циљем да упозна све заинтересоване стране, а посебно организаторе волонтирања са различитим формама волонтирања и примерима добре праксе. На самој конференцији ћемо представити закључке са окуглих столова, најзначајније податке и сугестије које смо добили од свих актера. У госте доводимо интересантне предаваче из иностранства са искуством како у волонтирању, тако и волонтерском менаџменту. Они ће са присутнима поделити не само примере добре праксе, већ и пуно знања и искуствених доживљаја. Приказаћемо приручник о волонтерском менаџменту који треба да изађе из овог пројекта. Позваћемо патнере из ОПЕНСа и ЕПКа, локалне волонтерске сервисе и канцеларије за младе да представе своја искуства и та конференција ће заокружити први део пројектних активности.

НСВС сервис - ns.volonterski.servis@gmail.com