Концерт хора “Свети Стефан Дечански” поводом јубилеја 30 година појања и трајања

Датум: 
24.11.2017.

Концерт хора ће се одржати у недељу, 26. новембра, 2017. године, у 19:30 часова у Синагоги.

Диригент: Тамара Адамов Петијевић

Солисти: Радослава Воргић Журжован, сопран и Љиљана Лишковић, сопран

Програм: духовна и световна српска и руска хорска музика; нове композиције младих аутора, писане на напеве српског “карловачког” црквеног појања

Трајање: 90 минута у 2 дела

*Улазница за концерт је добровољни прилог за Центар „Живети усправно“

Тамара Адамов Петијевић

Диригент је три хора и два симфонијска оркестра, који броје око 300, махом младих људи.  Завршила је виолину на Музичкој академији у Новом Саду.

Хорско дириговање је усавршавала у Немачкој, Холандији, Италији и Израелу кроз рад са реномираним диригентима (Пхилип Ледгер, Волкер Хемпфлинг, Мицхаел Гохл, Тимотхy Броwн, Тоон Коопман, Дан Хоегсет, Гудрун Сцхроефел…). Специјализовала је дириговање на Факултету музичке уметности у Београду, у класи Бојана Суђића, а сада приводи крају докторске студије.

Хор “Свети Стефан Дечански”из Новог Сада, којим диригује 25 година, један је од најбољих хорова у Србији; гостовао је у готово свим европским земљама, Русији и Израелу, а као мешовити и женски хор, добитник је и неколико интернационалних награда (Ланголен-Велика Британија, Хајновка, Бјалисток – Пољска). Добитник је Велике награде “Гранд Приx” на 12. Међународном фестивалу камерних хорова и вокални ансамбала  у Крагујевцу 2017., а на истом Фестивалу је понела и титулу најбољег диригента. Од оснивања “Дечански” редовно и интензивно делује првенствено као црквени хор, прво у Новом Саду, а од 2011. године у Сремским Карловцима, негујући изузетно велик и широк репертоар црквено-богослужбене музике.