Концерт: FURIANT QUARTET & ТОМАЖ МОЧИЛНИК

Датум: 
22.09.2018.

Циклус ПАВИЉОН МУЗИКЕ КОНЦЕРТ FURIANT QUARTET & ТОМАЖ МОЧИЛНИК Свечана сала Градске куће, субота, 22. септембар 2018. године, у 20 часова Улаз је слободан. Добро дошли!

 

Програм: Dmitri Schostakovich String quartet nr. 8, op. 110 A. Mozart Clarinet quintet A Major, KV 581 Quartet Furiant.

 

Квартет „Furiant“, основан 2011. године у Берлину представља културну мешавину националности која је јединствена и занимљива.

 

Чланови: Стефано Месаљо, Италија – виолина Влад Попеску, Румунија – виолина Младен Сомборац, Србија – виола Ника Шварц, Словенија – чело. Детаљније о члановима Квартета: Студирали су заједно у Немачкој на реномираном музичком универзитету „Hanns Eisler“, у Берлину, у класи професора Еберхарда Фелтза и Тима Воглера. Стално су у контакту са неким од најпознатијих музичара нашег времена међу којима су Belcea, Casals and Kuss квартети, Rainer Schmidt, Guenther Pichler, Donald Weilerstein, Heime Muller и тако даље.

 

Учествовали су на бројним међународним музичким такмичењима, а круна њиховог такмичарског успеха је победничка, велика награда Boris Pergamenshikow коју су освојили у Немачкој 2016. године. Од 2014. године, њих четворо су стипендисти асоцијације Yehudi Menus Live Music Now. Квартет „Furiant“ је 2015. у Берлину установио сопствену серију концерата под називом „Kammermusik im Konvikt“, која публици нуди шест догађаја годишње. Квартет „Furiant“ су имали прилику да чују у многим земљама на неколико континената: Шпанија, Аустрија, Јужна Африка, Холандија, Италија, Намачка, Румунија, Словенија, Француска, Литванија, Хрватска,а преко програма организације „Lincoln Centre Stage New York“, квартет је наступио и у Америци.