КОНЦЕРТ "MUNDI RENOVATIO" ВОКАЛНОГ АНСАМБЛА "RES MIRANDA"

Датум: 
19.04.2022.

У сусрет пролећу и новом рађању света, након двогодишњег одлагања због пандемије, целовечерњи концерт Вокалног састава „Res miranda” под називом „Mundi renovatio”, биће одржан 19. априла у 20 часова, у свечаној сали Градске куће у Новом Саду. Као гошће, на концерту ће наступити и Женски вокални састав „Рођенице”, који се, на изузетно високом нивоу, бави акапела извођењем традиционалне музике са ових простора.

Вокални ансамбл „Res miranda” ове године обележава пуних седам година постојања и успешног рада састава, који за циљ има професионално неговање хорске уметности и камерног хорског звука који је на овим просторима ређе заступљен. На програму концерта наћи ће се мозаик дела домаће и стране уметничке хорске музике различитих епоха. Програм је биран тако да се публици Новог Сада представи квалитетан репертоар - композиције и аранжмани за женски хор, који није имала прилику да чује уживо.

Састав „Res miranda” чини осам младих чланица, како професионалних музичара тако и аматера са вишегодишњим певачким искуством. Биографија вокалног ансамбла испуњена је бројним гостовањима, самосталним концертима и сарадњом са ансамблима у земљи и иностранству, као и представљањем на међународним хорским фестивалима и такмичењима на којима је састав освајао највиша признања и награде (Србија, Македонија, Грчка, Босна и Херцеговина, Хрватска).