Манифестација „Лето на Тргу галерија“

Датум: 
09.08.2018.

У оквиру манифестације Лето на Тргу галерија од 9. августа до 30. августа 2018. године  наши суграђани ће у вечерњим сатима моћи да присуствују атрактивним културно-уметничким садржајима у врту Поклон збирке Рајка Мамузића.

9. август/ Врт Поклон збирке Рајка Мамузића

Предавање : Филмске технике и анализа слике  Др Владимир Димовски

Ово предавање представиће публици могућности коришћења основних кинематографских техника у процесу креативне анализе уметничког дела. Слушаоци ће моћи да се упознају са свим фазама процеса израде овакве видео форме, од сценарија до финалног рендера, кроз ауторове примере анимација насталих у протеклих неколико година, за потребе креативног представљања и интерактивног тумачења ликовног дела.

16. август / Врт Поклон збирке Рајка Мамузића

Концерт : „Кампер“

„Кампер“ је новосадски инструментални бенд који свој стваралачки идентитет заснива на алтернативној рок музици, пост-року и гитарском попу уз додатак електронског звука. Ауторски репертоар укључује нумере ширег динамичког распона, од суптилних, амбијенталних деоница до фуриозних и стрмоглавих излета.

23. август / Врт Поклон збирке Рајка Мамузића

Представљање издавачке куће „Комико“

Савремени графички роман као нова визуелно-наративна форма Издавачка кућа „Комико“ основана је 2009. године у Новом Саду с циљем да објављује и боље презентује првенствено класике српског стрипа, као и радове наших најбољих савремених аутора. Публика ће имати прилику да се упозна с литерарном формом стрипа, њеним развојем и ширењем, иновацијама у свету стрип-културе, као и новим издањима доступним нашој читалачкој публици.

30. август / Плато испред Поклон збирке Рајка Мамузића

Свечано затварање

Перформанс - Мултимедијални састав „Хепи Треш“

Аудио-видео перформанс и концерт састава „Хепи Треш“ покушава да истраживањем фонда Поклон збирке Рајка Мамузића и музеолошко-архивског материјала актуелизује питања која се тичу судбине уметника и уметничког дела, критичког сагледавања данашњег места и улоге установа културе у друштву, улоге дискурса моћи у уметности и односа уметности и власти. У свом раду, уметничка група „Хепи Треш“ (Бранислав Петрић, Станиша Даутовић, Драган Матић, Жељко Пишкорић, Владимир Марко и Душка Каранов) негују принцип ин-ситу рада, у контексту затеченог места/простора/система идеја.