ОДРЖАН ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ КУД-А УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА ГРАДА НОВОГ САДА

Датум: 
17.12.2018.

Годишњи концерт КУД-а Удружења пензионера Града Новог Сада одржан је у Културном центру ''Младост'' у Футогу. Културно уметничко друштво Удружења пензионера Града Новог Сада основано је са циљем да окупи талентоване пензионере и пружи им могућност да те таленте покажу, даље развијају и усавршавају у оквиру секција КУД-а, а постоје музичка, литерарна, ликовна и драмска секција. Годишњем концерту присуствовао је члан Градског већа за културу Далибор Рожић.

- Веома нам је драго што Удружење пензионера кроз различите секције омогућава својим члановима да изразе своје таленте и да активно учествују у културном животу. Култура и уметност не познају границе, и у многоме доприносе квалитету живота. Делатност овог КУД-а је доказ да се у Новом Саду културне активности практикују међу свим генерацијама, и то на веома високом нивоу и зато Нови Сад и јесте Европска престоница културе. Допринос сваког појединца на том пољу је од великог значаја за слику нашег града као града културе. Ми смо поносни што КУД Удружења пензионера учествује на бројним манифестацијама и квалитетним садржајем промовише свој рад, али и град из којег долази. Сарадња са Удружењем пензионера је увек била добра и плодонсона, и верујем да ће тако бити и у будућности – нагласио је Далибор Рожић и пожелео присутнима много успеха у новој години.

Удружење Пензионера Града Новог Сада је добровољна, социјално-хуманитарна невладина и ванстраначка организација корисника пензија у којој чланови остварују заједничке интересе и потребе на заштити и унапређењу права по основу пензијског и инвалидског осигурања, здравствене заштите и социјалног осигурања, социјалне заштите и на задовољавању других заједничких потреба својих чланова.