ОДРЖАН КОНЦЕРТ СТИПЕНДИСТА ФОНДА "МЕЛАНИЈЕ БУГАРИНОВИЋ И ЋЕРКЕ МИРЈАНЕ КАЛИНОВИЋ - КАЛИН"

Датум: 
01.06.2018.

Меланија Бугариновић, оперска певачица и велика добротворка, која је, иако родом из Беле Цркве, сву покретну и непокретну имовину поклонила 1978. године граду Новом Саду, уз услов да се оснује фонд који ће стипендирати талентоване ученике средње музичке школе и студенте Академије уметности у Новом Саду, вокалног смера и пијанисте-корепетиторе. Њен гест био је мотивисан жељом да сачува сећање на своју прерано преминулу ћерку, Мирјану Калиновић, такође талентовану оперску певачицу, али и да материјално помогне младим музичким талентима, соло певачима и пијанистима – корепетиторима, како би се што лакше школовали.

 

Фонд већ четири деценије, уз остваривање задатака прописаних правилима, негује успомену на Меланију Бугариновић и њену ћерку Мирјану Калиновић, кроз различите активности.

 

Управни одбор Фонда за унапређење вокалне уметности младих „Меланије Бугариновић и ћерке Мирјане Калиновић - Калин“ у Новом Саду  сваке године расписује  Конкурс за доделу стипендија соло певачима и пијанистима корепетиторима. Под условима једнаког испуњавања основних критеријума, предност на Конкурсу имају кандидати лошијег материјалног стања. У случају једнаких услова, предност на Конкурсу имају кандидати из Беле Цркве, родног места Меланије Бугариновић.

 

Сви стипендисти Фонда најмање два пута годишње учествују на концертима у организацији Фонда.

 

Основањем Фонда Меланија Бугариновић је помогла многе младе уметнике који данас имају значајне каријере.

 

Фонд  за унапређење вокалне уметности  младих  "Меланије Бугариновић и ћерке Мирјане Калиновић - Калин" у Новом Саду организовао је концерт стипендиста Фонда у Свечаној сали Градске куће 30. маја 2018. године.