ОТВОРЕН ФЕСТИВАЛ „ТЕАТАР НА ДАР 2019“

Датум: 
18.05.2019.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић отворио је 3. Фестивал кратких позоришних форми за децу „ТЕАТАР НА ДАР 2019“ који се одржава у Спортском центру „Слана Бара“ од 18. до 19. маја.

На фестивалу учествује 12 позоришних трупа, а специјални гост фестивала је легендарни Бранко Милићевић, познатији као Бранко Коцкица, са својим Позориштанцем „ПУЖ“. Градоначелник Вучевић захвалио се организаторима на томе што преданим радом и трудом чине да Фестивал сваке године буде богатији и да окупи све више учесника и публике.

-Овај викенд је посвећен деци, њиховим осмесима, дружењу, али и добрим представама и песмама. Данас је Слана бара, а са њом и Клиса и Видовданско насеље, центар културе и ствралаштва за децу. Посебно ме је одушевило што је овде са нама Бранко Коцкица, јунак мог детињства од којег и данас деца могу много да науче.Уживајте, радујте се и дружите и нека вас театар усмери на праве вредности – нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Током овог викенда, публици ће се, између осталих, представити Позориште из кофера, Позориште Театрило, Позориште из ранца, Новосадски нови театар, Упалимо рефлекторе и Студио Жељко Весељко. Професионални глумци наступају у представама које су у потпуности прилагођене најмлађој публици.

Манифестацију организује Удружење „Новосадски кутак“ у сарадњи са МЗ Слана бара, уз подршку Града Новог Сада.