Подељени бесплатни бадњаци на Тргу слободе

Датум: 
06.01.2018.

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић присуствовао је подели бесплатних бадњака грађанима на Тргу слободе у Новом Саду, коју и ове године организовало Јавно предузеће „Национални парк Фрушка гора“. Бадњаци су раније припремљени у оквиру редовног газдовања храстовим шумама, како би се сузбила бесправна сеча младих храстових изданака.

- Сваке године Град Нови Сад захваљујући сарадњи са Националним парком Фрушка гора реализује поделу бадњака грађанима. За све оне који Божић славе по Јулијанском календару данас је изузетан и важан дан, и желимо им да празнике проведу у миру, добром расположењу у кругу својих породица. Овом акцијом доприносимо очувању традиције и обичаја, али исто тако пажњу усмеравамо на штетност нелегалне сече храстових грана. Још једном честитам грађанима Божић и желим им успешну 2018. годину- рекао је члан Градског већа за културу Далибор Рожић.

Директор ЈП „Национални парк Фрушка гора“ Радослав Крунић рекао је да је за поделу обезбеђено 11000 бадњака који су, осим за подручје Града Новог Сада, намењени и за  општине Шид, Сремска Митровица, Беочин, Ириг и Сремски Карловци. Како је он нагласио, делује се у циљу спречавања сече младих храстових стабала, чиме се, поготову у овом празничном периоду, наноси велика штета шумама Националног парка.