ПОЛОЖЕНИ ВЕНЦИ НА ГРОБ И СПОМЕНИК МИРОСЛАВА АНТИЋА

Датум: 
14.03.2019.

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић, заједно са члановима Одбора манифестације ''Антићеви дани'' Мирославом Радоњићем и Ђезе Бордашом, као и помоћницом директора Културног центра Новог Сада Миљаном Козаров, положио је венце на гроб и споменик Мирослава-Мике Антића.

Код споменика у Дунавском парку уприличен је и пригодан програм поводом рођендана великог песника, у оквиру којег су ученици ОШ ''Мирослав Антић'' и ОШ ''Душан Радовић'' рецитовали његове стихове на српском, ромском и мађарском језику.

- И на овај начин сећамо се нашег великана, а славећи лик и дело Мике Антића, славимо непролазност уметничког стваралаштва. Културни центар Новог Сада у сарадњи са Одбором Скупштине Града Новог Сада, дванаести пут за редом организује ову манифестацију, на велико задовољство Градске управе за културу. Као и до сада, припремили су квалитетан и разноврстан програм који се реализује у Новом Саду на више локација – нагласио је Далибор Рожић.

Награда „Мирослав Антић“ за 2018. годину, припала је Дејану Алексићу за збирку песама „Радно време раја“ у издању Културног центра Новог Сада, а биће му уручена 15. марта у Свечаној сали Градске куће, чиме ће тродневна манифестација бити завршена.