ПОЧЕЛО НОВОСАДСКО БИГ ДЕЧЈЕ ЛЕТО

Датум: 
24.06.2019.

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић отворио је девето по реду ''Новосадско БИГ дечје лето'' које ће ове године бити одржано на бројним локацијама у Новом Саду, од 23. јуна до 30. августа. Манифестацију ће обележити око 250 програма за децу узраста од 3 до 14 година, а улаз је бесплатан на скоро све програме.

- Деци која ће већи део распуста провести у Новом Саду, добар и квалитетан програм је загарантован захваљујући Дечјем културном центру и његовим партнерима. Практично од почетка па до краја лета у Новом Саду ће бити реализовани бројни културни, забавни и едукативни програми за наше млађе суграђане, што и те како значи и њиховим родитељима. Слободно време је важан аспект у одрастању и добро је да оно буде креативно осмишљено. Међутим, можда је ипак највећа вредност ове манифестације то што доприноси да се деца, уз сазнавање интересантних нових ствари о свом граду, о природи и друштву, друже, и стичу нове пријатеље. Град ће увек подржати овакве пројекте, а посебно нас радује када видимо да се они развијају, да постају све бољи временом – нагласио је Далибор Рожић и пожелео деци срећан и леп распуст.

Током отварања, присутнима су се такође обратиле директорка Дечијег културног центра Нови Сад Северина Простран Милетић и амбасадорка ''Новосадског БИГ дечијег лета 2019'' Хана Гусић, а нступили су дечји хор ''Сунцокрети'', плесни студији ''Stage'' ''Vojvodina dens'', ''Zumba Fusion'' и капуеристи. Присутни су могли и да се придруже базару креативних радионица на којем су се представиле све институције и организације које су припремиле летње програме за децу.

Посебност овогодишње манифестације је слоган ''Дунав је наше море'' под којим ће више од десет недеља програма бити осмишљено тако да говорe о култури народа који живе у дунавској регији, на који начин се негују традиција и толеранција, чува екосистем, а биће речи и о историји локалних знаменитости, као што су Штранд и Петроварадинска тврђава. Традиционални водич кроз 9. ''Новосадско БИГ дечије лето'' штампан је у 12 хиљада примерака и подељен је деци.

''Новосадско БИГ Дечије лето'' организује Дечији културни центар Нови Сад, уз подршку Града Новог Сада, Покрајинског секретаријата за образовање и тржног центра ''БИГ''.