Представљање књиге „У далеком свету обичних људи" Милана Трипковића

Датум: 
24.04.2018.

Позивамо вас да присуствујете представљању књиге Милана Трипковића „У далеком свету обичних људи", у уторак, 24. априла у 19 часова - Књижара Булевар Букс.

Аутор који нам долази у госте, својим првим романом је ушао у свет који изгледа веома добро познаје. Књига је саткана од много прича међусобно испреплетаних у којима је психологија „обичног" човека изложена истовремено и подсмеху и сажаљењу. Хуморни песимизам којим роман обилује и весела новосадска депресивност на страницама ове књиге, плешу упоредо с новим временима, у којима се најмање сналазе они који су та времена зазивали.

„Пред нама је књига која не пати од дечјих болести, књига истовремено утемељена у стварности hic et nunc и драмски заиграна. Има у њој нечег од сатиричне оштрице ране Дубравке Угрешић пропуштене кроз филтер благе равничарске топлине. Крепи и греје, као кувано вино.“ – Мухарем Баздуљ

Поред аутора, о књизи ће говорити и Бранислава Васић Ракочевић, Драган Бабић и Никола Петаковић

Милан Трипковић је рођен 1977. у Београду. Завршио је, 2002. године, студије на Катедри за српску и компаративну књижевност Филозофског факултета у Новом Саду. Један је од оснивача књижаре Булевар Букс.