Промоција фотомонографије „20 година у једној секунди”, фоторепортера Дарка Дозета

Датум: 
23.04.2018.

Фотомонографија ће, уз пратећу ретроспективну изложбу више од 70 одабраних Дозетових радова, бити представљена у уторак, 24. марта у 19.00 часова, у Музеју Војводине (Дунавска 35).

На промоцији ће, уз аутора, говорити и Игор Мировић, председник Владе Војводине, Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада и Милорад Вучелић, главни и одговорни уредник „Вечерњих новости”, а госте ће поздравити Драго Његован, директор Музеја Војводине. Изложбу ће отоворити Манојло - Мањо Вукотић, доајен српског новинарства и дугогодишњи Дозетов главни и одговорни уредник.

Дозет се, у својој плодоносној каријери окушао се у свим гранама новинске фотографије  и сарађивао са најугледнијим светским новинским агенцијама, а фотографије су му објављивали сви водећи светски листови и магазини. Његовим фотографијама илустровано је више од хиљаду насловних страна најзначајнијих и најутицајних медија, а првенствено „Вечерњих новости”. Од 1998. године члан је Удружења новинара Србије, а од 2017. је и члан његове Управе.

Самосталне изложбе имао је у више од педесет градова Србије, а излагао је и иностранству. Аутор је пројекта „Корени душе“ посвећеног Косову и Метохији, коаутор пројекта „Сведоци трајања“ који приказује српску културну баштину у Републици Румунији. Аутор је и фотомонографије „Чувари успомена и сведоци историје” посвећене колегама фоторепортерима из Војводине од Другог светског рата до данас.