РЕКОНСТРУИСАНА САЛА КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ''КИСАЧ''

Датум: 
17.12.2018.

Захваљујући подршци Града Новог Сада успешно је реализован пројекат реконструкције програмске сале Културног центра ''Кисач'' у којој су замењена седишта, подна облога, уграђено је централно грејање, а у току је адаптација техничке собе за мајсторе звука и расвете.

- Град је путем Управе за културу прошле и ове године издвојио нешто више од осам милиона динара за реконструкцију сале која је сада адекватно опремљена, комфорнија, и задовољава потребе бројних манифестација које се у њој одржавају. То је још један показатељ да Град води рачуна о равномерном развоју. Активности Културног центра ''Кисач'' такође су део пројекта Нови Сад Европска престоница културе. Међутим, на територији МЗ Кисач Град реализује и друге важне инвестиције као што су обнова Клуба пензионера, али и изградња атмосферске канализације. По заврштеку радова на канализационој мрежи у Руменки, стећи ће се технички услови да се активира мрежа у Кисачу пошто треба да се прикључи на тамношњи пречистач отпадних вода. Иначе, словачка заједница је снажна веза између Словачке и Србије, а та држава је увек подржала нашу земљу када је реч о најтежим питањима – нагласио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић приликом посете КЦ ''Кисач''.

Он је искористио посету том насељу да укаже на значај решавања питања управљања гробљима, истакавши да ће Град поштовати сваку одлуку коју донесу Кисачани.

- Закон предвиђа да комуналне услуге могу да врше локалне самопуправе, а гробљима могу управљати или верске организације или јединице локалне самоуправе. Шта год да Кисачани одлуче ми ћемо поштовати, али наглашавам да је било које решење мимо закона неодрживо – рекао је градоначелник Вучевић.

Директор Културног центра ''Кисач'' Павел Сурови изразио је задовољство што то насеље, иако је на периферији Новог Сада, није запостављено од стране Града.

- Град увек подржи инвестиције које су за нас важне, и следећи наш корак је реконструкција летње сале која ће бити галеријски простор. Више од тристо година ми смо уз нашу браћу Србе и заједнички се залажемо за равноправност и демократију – рекао је Павел Сурови.

Културни центар ''Кисач'' окупља око тристо аматера, од деце предшколског узраста до пензионера, који су ангажовани у оквиру музичке, позоришне и фолклорне секције, и представљају се на бројним манифестацијама у Србији и Словачкој.