СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ БИБЛИОТЕКЕ НА ШТРАНДУ

Датум: 
01.08.2018.

НОВА БИБЛИОТЕКА НА ШТРАНДУ 2018. Десету годину откако „најлепша библиотека на најлепшој плажи на Дунаву” успешно ради у корист својих суграђана, почевши од среде, 1. августа 2018. године, посетиоцима Штранда омогућено је да изнајме књигу, прочитају новине, или присуствују културним програмима у новом, већем и лепшем објекту наше библиотеке. Пројекат његове изградње, под називом „Дунавска библиотека”, реализован је сарадњи са ЈКП „Градско зеленило”, као део Стратегије одрживог развоја Града Новог Сада од 2016. до 2020. године.

Током августа, сви посетиоци Штранда биће у могућности да бесплатно изнајме сада још већи број одабраних наслова књига за одрасле и децу, прочитају дневну и недељну штампу и часописе и присуствују културним програмима и едукативним радионицама. Позајмица књига биће дневна, а вршиће се уз чланску карту Библиотеке или уз лични документ. Осим дневне и периодичне штампе на српском језику, посредством Агенције „Heror Media Pont”, корисницима Библиотеке, као и претходних година, биће доступна штампа на језицима националних мањина, а уз учешће Центра за развој мањинских и локалних медија „Minority & Local Media Development Center”, по шести пут, реализоваће се пројекат „Под крошњама на Штранду”, који обухвата активности у сврху промоције језика и културе националних мањина у Новом Саду, намењен првенствено деци узраста 5–12 година. Радионице се одржавају сваког радног дана, од 19 до 20 часова.

У среду, 1. августа, у 18 часова, новоизграђену библиотеку свечано ће отворити господин Далибор Рожић, члан Градског већа за културу Града Новог Сада, а јавности ће се обратити Драган Којић, директор Библиотеке, и наш партнер Наташа Херор, оснивач Агенције „Heror Media Pont”.

У музичком делу програма наступиће Војислав Савков на саксофону и Борис Хложан на гитари.

Добро нам дошли!