Специјалан концерт Слободана Тркуље и Балканополиса у Новом Саду

Датум: 
03.04.2018.

Слободан Тркуља и Балканополис настављају славље поводом две деценије блиставе каријере 11. маја у Српском народном позоришту у Новом Саду. Након 17 година враћају се у СНП, а специјалан концерт поводом двадесетогодишњице постојања и стварања „модерне традиције“ – новог, узбудљивог звука и жанра којим померају границе, одржаће у граду у којем је Балканополис и настао у организацији БЦМТ - Балканополис Центра за Модерну Традицију.

Мултиинструменталиста и певач Слободан Тркуља, за кога светски музички критичари тврде да би требало да буде проглашен националним благом, спектакуларним концертом под називом „Балканополис 2.0“ наставиће прославу јубилеја 11. маја, после фантастичног наступа у распродатом Сава центру и изузетно успешне турнеје у Кини. Публика у Новом Саду уживаће у енергичној атмосфери која одише позитивном енергијом али и специфичном споју гајди са гитарским ефектима и вах педалама, кавалима и рок гитарама, тамбурама и бубњевима протканим снажним оркестарским звуком, од епског до лиричног. Наступи „Балканополиса“ постали су прави поп-рок спектакл, са јаким елементима симфонијског и епског звука ових простора, што се одразило и на имиџ самог бенда. Ексцентричне фризуре и модерни костими као из Толкинових бајки постали су препознатљив део њихових енергичних наступа исто колико и Тркуљин јединствен глас и маестрално извођење на преко 15 инструмената.

Улазнице за спектакл „Балканополис 2.0”, у организацији БЦМТ - Балканополис Центра за Модерну Традицију, у продаји су на свим продајним местима Евентима и на благајни СНП-а по цени од 1.400, 1.600, 1.800 и 2.000 динара.